+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Общо описание на процедурата

Микронидлингът е метод за стягане и подмладяване на лицето, свиване на пори и редуциране на бръчки, заличаване на белези, стрии и възстановяване на колагена и еластина в кожата по естествен за организма път. Това е минимално инвазивна процедура, която използва набор от микроигли, за да проникне в дълбоките слоеве на кожата. Иглите проникват на избрана от лекаря дълбочина, която зависи от зоната на третиране и търсеният ефект. Механичната травма води до ремоделиране на патологичните тъкани в случаите на белези и стрии, а също така и стимулира фибробластите да синтезират колаген и с което се постига стягащият и подмладяващ ефект на процедурата. Процедурата може да бъде комбинирана със серуми или PRP за засилване на ефекта . За оптимални резултати са нужни 6 последователни процедури, по една на всеки 1-2 седмици.

Как се извършва процедурата

Преди извършването на процедурата зоните се намазват с обезболяващ крем, като те могат да бъдат увити във фолио за по-бързо и ефективно проникване на анестетика в кожата. Кремът престоява от 30 до 60 минути, след което се избърсва, а зоните се почистват допълнително с антисептичен разтвор. Всяка зона се минава последователно няколко пъти, като се усещат убожданията от апарата. Чувствата на болка зависят от индивидуалните особености на пациента. След като всички зони са обработени, върху тях се поставя антибиотичен крем.

Възможни странични реакции

•       Точковидно кървене на третираните зони, което в последствие се покрива с корички, отпадащи до седмица след процедурата

•       Зачервяване и подуване на зоните които могат да продължат до няколко дни

•       Повишена чувствителност и усещания за затопляне

•       Поява на белене на кожата, обикновено започващо след вторият ден и приключващо до седмият

•       Образуване на атрофични или хипертрофични белези

•       Изключително рядко е възможна бактериална или вирусна инфекция на местата, налагаща последваща антибиотична или противовирусна терапия

•       Алергична реакция от поставеният крем

Поведение на пациента след извършването на процедурата

След извършването на процедурата третираните области не се мокрят за период от 24 часа.. При излагане на третираните участъци на слънце е абсолютно задължително използването на слънцезащитен крем за период от 1 месец след извършване на процедурата. Пациентът следва да използва щадящи измивни средства както и ежедневна хидратация на третираните зони.

Ценоразпис

Микронидлинг – 150лв.

Микронидлинг с Anti-age серум – 200 лв.

Микронидлинг с PRP 450 лв