+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

Химичният пилинг е медицинска процедура, която се използва за подобряване на визията на лицето, лечение на белези и свиване на пори, заличаване на бръчки и пигментации, лечение на инфламаторни форми на акне. В зависимост от индивидуалните особености и целта на процедурата се използват различни видове киселини (салицилова, трихлороцетна, гликолова, фитинова или комбинация от няколко киселини), които се прилагат върху лицето. Извършват се средно 4 процедури, по една на седмица за период от 1 месец.

Как се извършва процедурата

Преди процедурата лицето се почиства със специален разтвор за премахване на повърхностното омазняване, след което се разделя на зони с помощта на медицински молив. Следва прилагането на киселините върху лицето. Това става посредством тампони, с кръгообразни движения. Усещанията първоначално са от поставената течност и охлаждане от нейното изсъхване. Следват усещания за щипане, боцкания и парене. Тяхната сила зависи от индивидуалните особености и типа на пилинга. При някои от пилингите се налага след всяко минаване разтворът на киселините да се неутрализира. За да се достигне терапевтичният ефект на процедурата, всяка зона се минава 2 до 3 пъти. След приключване на последното минаване, върху лицето се поставя успокояващ крем.

Възможни странични реакции

•        Зачервяване на лицето непосредствено след процедурата, придружено от усещане за опъване и дискомфорт

•        Белене на кожата на лицето, обикновено започващо след 48 час и продължаващо до 10 дни след извършване на процедурата

•        Сухота на кожата, сърбежи и парене при излагане на слънчева светлина

•        Реактивация на херпесна инфекция в областта на лицето или възникване на бактериална такава

•        При склонност на пациента за образуване на хипертрофични белези или келоиди, такива е възможно да възникнат и ползата от процедурата трябва да бъде съпоставена с риска от тяхната поява

Поведение на пациента след извършването на процедурата

След процедурата лицето не трябва да се мокри за период от 24 часа. Измиванията следва да стават след този период с хладка вода или специален щадящ измивен продукт, без допълнителна ексфолиация и без използване на абразивни гъби. Задължително е избягването на слънчева светлина за периодът на извършване на процедурите, както и две седмици след последната процедура. При излагане на слънце е задължителна употребата на слънцезащитен крем. След пилинг лицето следва да се хидратира ежедневно с крем. Белещата се кожа не трябва да се отстранява насилствено, тъй като това може да доведе до усложнения – образувание на белези, инфекции и други.

Кога се вижда ефекта от процедурата и колко процедури общо са необходими

Ефектът от процедурата е видим около месец след първият пилинг. Обикновено се назначават серия от 3 пилинга, разделени от 2 до 4 седмичен интервал, зависещ от конкретният продукт. За оптимални резултати могат да се извършват две сесии от три пилинга годишно, първата обикновено в краят на зимата и началото на пролетта и втората през есенно-зимният сезон.

Цена:

Easy TCA Pain control 200 лв. за единична процедура

Easy Phytic Peel – според зоната от 120 до 200 лв. за единична процедура