+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

Фракционираната радиочестотна микроиглена терапия е метод за стягане и подмладяване на лицето, редуциране на бръчки, заличаване на белези, стрии и възстановяване на колагена и еластина в кожата по естествен за организма път, без да се вкарват вещества отвън. Това е минимално инвазивна процедура, която използва матрица от микроигли, за да проникне в дълбоките слоеве на кожата. Различното при Morpheus8, в сравнение с останалите фракционирани радиочестоти апарати на пазара, е изключително тънките конусовидни игли (подобно на иглите за акупунктура) и мрежата от електроди, с които работи уредът. Иглите проникват от 2 мм до 5 мм в подкожието, където радиочестотната енергия се отделя в дълбочина. При взаимодействието си с тъканите, тя ги затопля, с което се стимулират фибробластите да синтезират колаген и също така се активират ензимни системи, водещи до ремоделиране на дермата. За оптимални резултати са нужни 3 процедури в рамките на 3 месеца. След това процедурата може да се повтори след около година.

Как се извършва процедурата

Преди извършването на процедурата зоните се намазват с обезболяващ крем, като те могат да бъдат увити във фолио за по-бързо и ефективно проникване на анестетика в кожата. Кремът престоява от 30 до 60 минути, след което се избърсва, а зоните се почистват допълнително с антисептичен разтвор. Всяка зона се минава последователно няколко пъти, като се усещат убожданията от главата на апарата, след което и излъчването на самата радиочестота. Чувствата на болка и парене зависят от индивидуалните особености на пациента, но при силни такива и значителен дискомфорт енергията може да бъде намалена от лекарят, без да се губи значителна част от крайният ефект на процедурата. След като всички зони са обработени, върху тях се поставя антибиотичен крем.

Възможни странични реакции

•       Зачервяване и подуване на зоните които могат да продължат до няколко дни

•       Повишена чувствителност и усещания за затопляне

•       Поява на белене на кожата, обикновено започващо след вторият ден и приключващо до седмият

•       Малки точковидни кръвотечения, на някои от местата от убождане на иглите, които в последствие се покриват с корички, отпадащи до седмица след процедурата

•       Образуване на атрофични или хипертрофични белези

•       Изключително рядко е възможна бактериална или вирусна инфекция на местата, налагаща последваща антибиотична или противовирусна терапия

•       Алергична реакция от поставеният крем

Поведение на пациента след извършването на процедурата

След извършването на процедурата третираните области не се мокрят за период от 24 часа.. При излагане на третираните участъци на слънце е абсолютно задължително използването на слънцезащитен крем за период от 1 месец след извършване на процедурата. Пациентът следва да използва щадящи измивни средства както и ежедневна хидратация на третираните зони.

Ценоразпис

Morpheus8 лице – 800 лв.

Morpheus8 бузи – 600 лв.

Morpheus8 шия – 800 лв.

Morpheus8 предни бедра – 1200 лв.

Morpheus8 задни бедра  – 1200 лв.

Morpheus8 седалище – 1200 лв.

Morpheus8 корем – 900 лв.

Morpheus8 вътрешна част на бедрата – 900 лв.

Morpheus8 колена – 700 лв.

Morpheus8 околоочен контур – 400 лв.

Morpheus8 лице и шия – 1350 лв.