+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

HArmonyCa е хибриден инжекционен филър  предназначен за възстановяване на обеми в меките тъкани на лицето, стягане и лифтиране. Продуктът е съставен от два компонента – омрежена хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит. Хиалуроновата киселина придава моментален обем, а калциевият хидроксиапатит стимулира фибробластите да синтезират колаген и еластин, с което се постигат дългосрочните ефекти на процедурата като подобряване на текстурата, стягане и лифтиране.

Как се извършва процедурата?

Зоните преди процедурата се почистват и  при необходимост се поставя топикален обезболяващ крем. Изчаква се 10-30 минути, след което при необходимост зоната/те се разчертават с медицински молив. Поставянето на филъра става посредством убождания с игла в точно определени зони за постигане на оптимален ефект.

Възможни странични ефекти

1.      Зачервяване, оток, болка, сърбеж, синини и чувствителност в мястото на имплантиране на продукта. Тези реакции са обикновено леки до умерени и обикновено изчезват скоро след инжектирането. Обикновено те се разсейват спонтанно няколко дни след инжектирането в кожата и до седмица след инжектиране в устните

2.      в редки случаи са били съобщавани случаи на възпалителни реакции – те се изразяват в зачервяване, оток и втвърдяване в зоната на инжектиране, които понякога могат да засегнат околните тъкани.

3.      В редки случаи реакциите са повтарящи се и продължават няколко месеца. Други нежелани реакции по-малко срещани или редки, включват обезцветяване, нодули, уплътняване, инфекция/абцес, акне-подобни образования, гранулома, реакции свръхчувствителност, исхемия/некроза, атрофия/ белези, реакции на херпесна инфекция, обрив, сърбеж, уртикария и телангиектазия

4.      Изолирани редки случаи на аномалии в зрението, включително слепота, са били съобщавани при процедури с използване на дермални филъри хиалуронова киселина в зони около очите, носа и глабелата.

Реакциите възникват или няколко дни или няколко седмици след процедурата. Те обикновено са леки до умерени и самоограничени, със средна продължителност две седмици.

Предпазни мерки и противопоказания:

1.      Дермални филъри не се препоръчват при пациенти с тежки алергии, анамнеза за

алергия към филъри или анамнеза за анафилаксия.

2.      Рискът от кръвонасядане или кървене може да бъде повишен от лекарства с

антикоагулантни ефекти, като аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства

(например, ибупрофен, диклофенак или целебрекс), високи дози витамин Е и някои

билки (гинко билоба, зелен чай).

3.      Дермалните филъри не се препоръчват при бременни или кърмещи жени поради

неустановена безопасност.

Поведение на пациента след извършване на процедурата

Рехабилитационният период продължава 1 седмица, през която не трябва да се правят всякакви козметични процедури, включително масажи и пилинг, да се посещават термични процедури (гореща вана, сауна и парна баня), да се приемат антибиотици. Не трябва да се приема алкохол и да се  извършва тежка физическа активност минимум 48 часа след процедурата. Не се препоръчва и прилагане на масажи в определени зони на извършената работа.

Кога се вижда ефекта от процедурата и колко процедури общо са необходими

Процедурата има двуфазно разгръщане на ефекта. Мигновеният резултат след поставянето на филъра е придаване на обем, което се задържа до няколко месеца. Вторият ефект се разгръща постепенно във времето и се изразява с лифтиране и стягане на третираните зони. Той може да се задържи повече от година. Броят на процедурите зависи от индивидуалните нужди на пациента и третираните зони, като в повечето случаи се извършват 2 процедури годишно.

Цена: HArmoniCA 2.5 мл. – 1700 лв.