+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

Скинбустерите са продукти, съдържащи хиалуронова киселина и полинуклеотиди. Използват се за подобряване на еластичността и тонуса на кожата, както и цялостно подобряване на нейната структура и качество. Чрез хиалуроновата киселина се постига дълбока хидратация, а полинуклеотидите стимулират фибробластите да синтезират колаген, което води до подобряването на тонуса и еластичността. Продуктите имат EC сертификати и са одобрени в целия ЕС, както и в страните, в които са регистрирани.

Как се извършва процедурата

Преди извършването на процедурата лицето се почиства и се нанася топикален обезболяващ крем в зоната, която ще се третира. След 10 минути се премахва кремът и с помощта на иглена техника се поставя разтворът.

Възможни странични реакции

Практикуващият процедурата ми обясни как и кога се използват скинбустерите. Беше ми предоставена възможността да задавам въпроси и да получа задоволяващи отговори. Разбрах, че могат да се получат някои странични реакции при инжектиране като например зачервяване , подуване, болка, сърбеж, синини и повишена чувствителност на мястото на приложение. Тези реакции обикновено са леки и преходни и изчезват до няколко дни след инжектиране в кожата и до 1 седмица след инжектиране в устните. Също така бях информиран/а за рисковете при инжектиране на продуктите в чувствителни зони като например слъзния улей (под очите). Освен временните странични ефекти бях информиран/а, че много рядко могат да се получат следните странични ефекти:

•       Слабо кръвотечение на някои от местата на убождане, спиращо след няколко минути или образуване на хематоми (синки)

•       Преходна болезненост, оточност и зачервяване на третираните зони

•       Усещане за парене при поставяне на разтвора, което отшумява до 30 минути.

•       Уплътнение, обезцветяване или възел на мястото на инжектиране

•       Слаб ефект при неправилно инжектиране на продуктите в дермата.

•       Поради липсата на налични клинични данни относно употребата на продукта при пациенти с автоимунни заболявания, бременни жени или кърмачки, както и при пациенти под 18 години, не се препоръчва третиране с биостимулатори, съдържащи полинуклеотиди

Поведение на пациента след извършването на процедурата

След процедурата пациентът не трябва да мокри лицето минимум 3 часа. Желателно е избягването на парни бани, топли басейни и спа процедури за 2 дни след процедурата. Препоръчително е да се избягва излагането на силна слънчева светлина 24 часа след процедурата.

Кога се вижда ефекта от процедурата и колко процедури общо са необходими

За оптимален резултат от процедурата са необходими между 2  и 3  процедури през интервал от три седмици. За поддържане на ефекта се извършва една процедура на всеки шест месеца. Ефектът от скинбустерите е забележим след втората процедура и се изразява в подобряване текстурата на кожата, успокояване на възпалението при акне, стягане на отпусната кожа, постигане на хидратация в дълбочина.

Цена:

Juvederm Volite 1 мл. – 600 лв.

RRS Long Lasting 3 мл. – 500 лв.

Pluryal Silk 2 мл. – 600 лв.