+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

Мезотерапията на лицето е минимално инвазивна процедура, при която полезни минерали и аминокиселини се доставят в мезодермата с помощта на инжекции. Тя представлява вътрекожно инжектиране на активни вещества, като се включват витамини, хиалуронова киселина, фосфолипиди. Тези компоненти често се съдържат в повечето козметични кремове, серуми и маски. При традиционния метод на приложение обаче активните вещества не могат да проникнат в дълбоките слоеве на кожата, те оказват въздействие само на повърхността. А в действителност, състоянието на дълбоките слоеве на дермата определя това, как изглежда кожата ни. Мезотерапията  позволява да бъдат доставени необходимите вещества директно до местоназначението, като по този начин се третират редица естетически несъвършенства като старчески петна, бръчки, тъмни кръгове под очите, суха кожа, неравен релеф на лицето, стрии и целулит. Подобрява се кръвообращението и се засилва обмяната на веществата.

Как се извършва процедурата

Преди извършването на процедурата лицето се почиства и може да се нанесе топикален обезболяващ крем в зоната, която ще се третира. След 10 до 30 минути се премахва кремът и с помощта на иглена техника се поставя разтворът.

Възможни странични реакции

•        Слабо кръвотечение на някои от местата на убождане, спиращо след няколко минути или образуване на хематоми (синки)

•        Преходна болезненост, оточност и зачервяване на третираните зони

•        Усещане за парене при поставяне на разтвора, което отшумява до 30 минути.

Поведение на пациента след извършването на процедурата

След процедурата пациентът не трябва да мокри лицето минимум 3 часа. Желателно е избягването на парни бани, топли басейни и спа процедури за 2 дни след процедурата. Препоръчително е да се избягва излагането на силна слънчева светлина 24 часа след процедурата.

Кога се вижда ефекта от процедурата и колко процедури общо са необходими

За оптимален резултат от мезотерапията са необходими 5 процедури през интервал от две седмици. За поддържане на ефекта се извършва една процедура на всеки два месеца. Ефектът от мезотерапията е забележим след втората процедура и се изразява в повлияване на пигметни петна, успокояване на възпалението при акне, стягане на отпусната кожа, постигане на хидратация и лечение на косопад.

Цени:

Pluryal Mesoline clear – 200 лв.

Pluryal mesoline shine – 200 лв.

Pluryal mesoline tight – 200 лв.

Pluryal mesoline facecontour – 200 лв.

Pluryal mesoline refresh – 200 лв.

Pluryal mesoline hair – 200 лв.