+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

Поставянето на ботулинов токсин се извършва за корекцията и заличаване на бръчки в областта на лицето, против прекомерно изпотяване в зоната на мишниците, петите или дланите, за лечение на бруксизъм и тензионна цефалгия. Ботулиновият токсин представлява лиофилизиран бял прах за инжекции, в безцветен прозрачен флакон, който се разрежда с физиологичен разтвор до превръщането му в бистра течност. Това лекарство е мускулен релаксант. Препаратът е изключително ефективен, като започва да действа още на 3-ия ден и действието му се развива втората седмица. След нея е препоръчителен контролен преглед и при необходимост ще се инжектира допълнително продукт. Ботулиновият токсин не предизвиква пристрастяване, но дава кумулативен ефект. Действа върху мускулните влакна, като спира предаването на импулсите и съответно мускулите не се свиват, а съществуващите бръчки се изглаждат.

Как се извършва процедурата

Зоните за поставяне на продукта се почистват и разграфяват с медицински молив. Разтворът се инжектира в мускула или при лечение на изпотяване – в кожата около потните жлези, с помощта на фина игла и спринцовка. След инжектирането пациентът трябва да останете в изправено положение минимум 4 часа. Ефектът от процедурата продължава около 3-6 месеца.

Възможни странични реакции

•        Слабо кръвотечение на някои от местата на убождане, спиращо след няколко минути или образуване на хематоми (синки)

•        Преходна болезненост, оточност и зачервяване на третираните зони

•        Засягане и отпускане на съседни мускулни групи (птоза на клепача), което е преходно

•        Поява на главоболие

•        В много редки случаи не се отчита ефект от процедурата.

•        Процедурата е противопоказана при хора, страдащи от невромускулни заболявания като миастения гравис, както и при прием на антикоагуланти и аминогликозидни антибиотици

Поведение на пациента след извършването на процедурата

Рехабилитационният период продължава 1 седмица, през която не трябва да се правят всякакви козметични процедури, включително масажи и пилинг, да се посещават термични процедури (гореща вана, сауна и парна баня), да се приемат антибиотици. Не трябва да се приема алкохол и да се  извършва тежка физическа активност минимум 48 часа след процедурата.

Кога се вижда ефекта от процедурата и колко процедури общо са необходими

Ефектът от процедурата е видим след 3-5 дни, като цялостният резултат е налице на седмият ден. При необходимост се прави ретуш на 14ти ден за постигане на оптимален резултат. Ефектът се задържа средно 6-8 месеца.

Цена:

Ботулинов токсин гневна бръчка – жени 250 лв./мъже 300 лв.

Ботулинов токсин чело – жени 250 лв./мъже 300 лв.

Ботулинов токсин около очите – жени 250 лв./мъже 300лв.

Ботулинов токсин lip flip – жени 100 лв./мъже 100 лв.

Ботулинов токсин за брадичка – жени 100 лв./мъже 120 лв.

Ботулинов токсин Freya lifting – жени 600 лв./мъже 700 лв.

Ботулинов токсин цяло лице – жени 600 лв./мъже 700 лв.

Ботулинов токсин за бръчици по носа – жени от 100 до 250 лв./мъже от 150 до 300 лв.

Ботулинов токсин за бруксизъм (масетери) – жени 550 лв./мъже 650 лв.

Ботулинов токсин при свръхизпотяване на подмишници – жени 1000 лв./мъже 1000 лв.

Ботулинов токсин при свръхизпотяване на длани/ходила – жени 1000 лв./мъже 1000 лв.

Ботулинов токсин за лечение на Мигрена – жени 600 лв./мъже 700 лв.