+359 885 505060 office@dermaprime.bg улица "Петко Каравелов" номер 6Б 10:00 - 19:30

Обща информация за процедурата

Хиалуроновите филъри представляват сертифицирани медицински изделия, които се инжектират в кожата за коригиране на линии, бръчки и гънки по лицето, за оформяне на устни и подобряване контура на лицето, за възстановяване на еластичността на кожата, за коригиране на кожни травматични депресии, както и за дълбока рехидратация. Хиалуроновите филъри съдържат хиалуронова киселина, свързана с омрежващ агент и са стерилни прозрачни гелове. Поставени в кожата, хиалуроновите филъри свързват водни молекули с което се осъществява придаването на обем и хидратацията.

Как се извършва процедурата

    Преди процедурата зоните се почистват и се поставя обезболяващ крем. Изчаква се 10 минути, след което при необходимост зоната/те се разчертават с медицински молив. Кремът се отстранява и се извършва повторно почистване с антисептик. Следва инжектирането на самият филър, което може да стане директно в зоната с игла, или чрез канюла. Количеството филър, което се инжектира зависи от конректните нужди и зоната на обработка.

Възможни странични реакции

•        Зачервяване, оток, болка, сърбеж, синини и чувствителност в мястото на имплантиране на продукта. Тези реакции са обикновено леки до умерени и обикновено изчезват скоро след инжектирането. Обикновено те се разсейват спонтанно няколко дни след инжектирането в кожата и до седмица след инжектиране в устните

•        В редки случаи са били съобщавани случаи на възпалителни реакции – те се изразяват в зачервяване, оток и втвърдяване в зоната на инжектиране, които понякога могат да засегнат околните тъкани.

•        В редки случаи реакциите са повтарящи се и продължават няколко месеца. Други нежелани реакции по-малко срещани или редки, включват обезцветяване, нодули, уплътняване, инфекция/абцес, акне-подобни образования, гранулома, реакции свръхчувствителност, исхемия/некроза, атрофия/ белези, реакции на херпесна инфекция, обрив, сърбеж, уртикария и телангиектазия

•        Изолирани редки случаи на аномалии в зрението, включително слепота, са били съобщавани при процедури с използване на дермални филъри хиалуронова киселина в зони около очите, носа и глабелата.

       Реакциите възникват или няколко дни или няколко седмици след процедурата. Те обикновено са леки до умерени и самоограничени, със средна продължителност две седмици.

Предпазни мерки и противопоказания:

1.      Дермални филъри не се препоръчват при пациенти с тежки алергии, анамнеза за

алергия към филъри или анамнеза за анафилаксия.

2.      Рискът от кръвонасядане или кървене може да бъде повишен от лекарства с

антикоагулантни ефекти, като аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства

(например, ибупрофен, диклофенак или целебрекс), високи дози витамин Е и някои

билки (гинко билоба, зелен чай).

3.      Дермалните филъри не се препоръчват при бременни или кърмещи жени поради

неустановена безопасност.

Поведение на пациента след извършването на процедурата

Рехабилитационният период продължава 1 седмица, през която не трябва да се правят всякакви козметични процедури, включително масажи и пилинг, да се посещават термични процедури (гореща вана, сауна и парна баня), да се приемат антибиотици. Не трябва да се приема алкохол и да се  извършва тежка физическа активност минимум 48 часа след процедурата. Не се препоръчва и прилагане на масажи в определени зони на извършената работа.

Цени: 

Juvederm Ultra Smile 0.55 мл. – 400 лв.

Restylane Classic 1 мл. – 600 лв.

Restylane Kisse 1 мл. – 600 лв.

Restylane Defyne 1 мл. – 600 лв.

Restylane Volyme 1 мл. – 600 лв.

Restylane Lyft 1 мл. – 600 лв.

Pluryal Classic 1мл. – 550 лв.

Pluryal Classic 1мл. – 550 лв.

Pluryal Volume 1мл. – 550 лв.

Pluryal Volume Lidocaine 1 мл. – 550 лв.

Pluryal bio sculpture 2х1.1 мл. – 800 лв.